• Bedrijfsfilm
    over
    Schenk
    Tanktransport

    < Home
    Chauffeur Peter Verkooijen

Volvo Trucks heeft een interessante bedrijfsfilm gemaakt over de keuze van Schenk Tanktransport voor de Volvo FH Light Concept truck. Chauffeur Peter Verkooijen heeft daaraan meegewerkt en geeft een verrassend kijkje achter de schermen: The making of.

Het is een professionele bedrijfsfilm, gemaakt door het team van Volvo. Arjan en Harry Schenk motiveren hun keuze voor de truck, ook hun vader Arie Schenk zien we in beeld en er komt een stukje geschiedenis aan te pas. Verder geeft LNG (Liquified Natural Gas) chauffeur Peter Verkooijen uitleg over zijn werk vanuit de cabine en als hij op de Maasvlakte LNG aan het laden is.

Door wie ben je ervoor gevraagd?
“Operationeel Manager Wegtransport Hans Mulder heeft mij ervoor gevraagd. Het was half januari 2018, ik was toen nog maar zes maanden in dienst, dus ik vond het een hele eer.”

Het filmpje duurt bijna 3 minuten, hoe lang ben je ermee bezig geweest?
“Het heeft al met al vijf dagen geduurd, alleen voor mijn gedeelte. Binnen die periode ben ik ook geïnterviewd voor het Volvo Magazine en is er een fotoshoot gedaan. De bedoeling was drie dagen, maar dat werden er vijf. Je ziet me ook een oplegger met LNG laden, dus toch nog een beetje gewerkt. Daarna is een collega met die oplegger verder gegaan.”

Hoe waren de omstandigheden?
“Koud, net boven 0 graden en regenachtig weer.”

Hoeveel man waren ermee bezig?
“Er waren in totaal zeven man bij betrokken. Zij werden ingevlogen vanuit verschillende landen.”

We zien een paar mooie shots dat je rijdt over de Maasvlakte.
“Ja, en ook onder de brug over De Noord. Sommige stukken heb ik wel zes keer opnieuw moeten rijden, omdat de omstandigheden dan net niet perfect waren.”

Vind je het na al die moeite niet teleurstellend dat het maar zo kort duurt in het filmpje?
“Nee, ze zijn daar heel duidelijk over geweest en hebben het goed uitgelegd. Vergeet niet dat er ook nog werk aan vooraf is gaan, er moesten vergunningen worden aangevraagd.

Hoe hebben ze die rijdende shots gefilmd?
“Dat gebeurde met open auto’s. Die mannen zaten dik ingepakt vanwege de kou, de beelden op afstand werden gefilmd met drones.”

Hoe kijk je erop terug?
Ik vond het geweldig leuk om eraan mee te werken, ervoor te worden gevraagd heb ik ervaren als een compliment. Zoiets maakt niet iedereen mee. Ik had voor mijn vorige baan in het zwaartransport wel eens meegedaan aan een reportage voor een vakblad, maar dit is echt een belevenis. En het resultaat mag er zijn.”

Kijken dus:
www.youtube.com/watch?v=iMQr1KWQBoY

Op de website van Volvo trucks is de film en een uitgebreid artikel in de Volvo-magazine (pagina 9 t/m 14) ook te vinden: www.volvotrucks.nl