Linde Gas heeft besloten terug te gaan naar haar kerntaken en daar hoort vervoer niet meer bij. Dankzij een jarenlange relatie kon Schenk Tanktransport een belangrijke rol spelen, want op 24 maart 2018 maakten 16 ex-Linde chauffeurs kennis met hun nieuwe werkgever, Schenk.

Het was een lang proces. Al in april 2017 kreeg het personeel van Linde gas de aankondiging, dat was het begin van een traject waarin ook de ondernemingsraad van Linde en de vakbonden een rol hadden. Bijzonder is dat het gaat om een groep chauffeurs met lange dienstverbanden, daarom speelde het behoud van die dienstjaren een belangrijke rol. In december volgde een eerste kennismaking met Schenk van een toen grotere groep Linde werknemers. Uiteindelijk zijn 16 chauffeurs per 1 april 2018 officieel in dienst gekomen en werken vanuit de locaties Botlek en Velzen-Noord.

Op zaterdag 24 maart jl. was er de informele kennismaking van de chauffeurs en hun partners met Schenk. De directie, teamleider Cryogene Gassen Niek Meerlo, personeelsplanners Louise den Adel en Femke de Gruyter waren erbij, net als HR-manager John van den Akker. Tijdens een rondleiding over het terrein in Papendrecht volgde ook een kennismaking met salarisadministrateur Arie Kalis. Vervolgens een leuk samenzijn met een hapje en een drankje en een bos bloemen voor de partners. De nieuwe Schenk chauffeurs hebben het ervaren als een positief en warm welkom.