Technisch IT Specialist

Papendrecht | 40 uur

Ben jij op zoek naar een baan waarin je proactief directie, management team en afdelingshoofden adviseert over IT oplossingen? Solliciteer dan op deze vacature van ITechnisch IT Specialist bij Schenk!

Solliciteer nu!

Wat houdt deze baan in?

Als onze Technisch IT Specialist vorm je de brug tussen technologie en bedrijfsvoering binnen ons toonaangevende tanktransportbedrijf. In deze sleutelpositie ben je niet alleen adviseur voor de organisatie op het gebied van potentiële IT-oplossingen, maar ook de drijvende kracht achter de technische realisatie van ons data lake, RPA software, en interfaces. Dit alles met het doel om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren en ons concurrentievoordeel te versterken. Je staat in directe lijn met de IT-manager en werkt zij aan zij met je collega's van de IT-afdeling en onze externe partners, waardoor je een rol speelt in het vormgeven van onze toekomstige IT-strategie.

In deze veelzijdige en dynamische rol ben je verantwoordelijk voor:

Analyse en Samenwerking: Actief gesprekspartner zijn binnen de organisatie; je werkt nauw samen met medewerkers, teamleiders en managers om IT-gerelateerde problemen te identificeren, te analyseren en nieuwe behoeften te vertalen naar concrete IT-oplossingen.

Operationeel en tactisch Advies: Op basis van jouw expertise en inzicht adviseer je op zowel operationeel als tactisch niveau over de inzet van IT-oplossingen, met als doel de bedrijfsprestaties te verbeteren, kosten te verlagen en onze efficiëntie en marktpositie te versterken.

Implementatie en Innovatie: Je bent hands-on betrokken bij het uitwerken van de voorgestelde IT-oplossingen; dit omvat het zelf bouwen of ondersteunen van collega’s en het coördineren van externe partijen voor de technologische implementatie en integratie binnen onze bestaande systemen.

 

We zijn op zoek naar iemand met een passie voor technologie, die niet alleen technisch zeer bekwaam is, maar ook uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en in staat is om complexe informatie op een duidelijke en overtuigende manier over te brengen. Ben jij de persoon die onze IT-afdeling naar een hoger niveau tilt?

In het kort

Wat we van je verwachten (functie-eisen)

Voor de rol van Technisch IT Specialist zoekt Schenk Tanktransport een professional die uitblinkt in analytisch denken en probleemoplossing. Jouw vermogen om complexe vraagstukken te doorgronden en om te zetten in heldere, werkbare oplossingen is cruciaal. We verwachten dat je projectmatig en gestructureerd te werk gaat, waarbij planning, organisatie en het behalen van deadlines voor jou vanzelfsprekend zijn. Verder beschik jij over:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Uitstekende presentatietechnieken
 • Het vermogen om als teamspeler effectief samen te werken met diverse belanghebbenden
 • Kennis van en ervaring met diverse technologische tools, platformen en ontwikkelingsmethodieken, waaronder:
  • SQL, JSON, XML en RPA software zoals UiPath en API’s voor het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossing en scripts voor gegevensverwerking en automatisering
  • SQL-vaardigheden: het schrijven van queries en het uitvoeren van gegevensanalyses in o.a. Data Lake
  • Data Governance kennis: beheren van gegevenskwaliteit, metadata en beleidsregels
  • Ervaring met ETL-processen: gegevens effectief verplaatsen en transformeren

Wat we je bieden (arbeidsvoorwaarden)

Bij Schenk Tanktransport begrijpen we dat ons succes direct verbonden is met de inzet en het welzijn van ons team. Daarom streven we ernaar een werkomgeving te bieden waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en de ruimte krijgt om bij te dragen. Onze platte organisatiestructuur moedigt open communicatie en eigen verantwoordelijkheid aan, waar jouw ideeën niet alleen gehoord maar ook geïmplementeerd worden. Wij waarderen de balans tussen werk en privé; daarom bieden we je flexibiliteit om je eigen agenda en werktijden te bepalen. Omdat we geloven in de groei van onze medewerkers, investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, met mogelijkheden die je helpen jouw professionele pad vorm te geven.

Naast deze kernvoordelen, bieden wij ook het volgende:

 • Veel flexibiliteit in het bepalen van je eigen agenda en werktijden;
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Werk in een prettig en enthousiast team waarmee je regelmatig op teambuildinguitjes gaat;
 • Een salaris € 3.800,- tot € 5.200,- afhankelijk van opleidingen en werkervaring;
 • Een laptop en telefoon van de zaak;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. een pensioenregeling bij Zwitserleven (met goede voorwaarden en zekerheden).

 

STEL DIRECT
EEN VRAAG

Meer weten over deze functie?

JOUW
SOLLICITATIE
PROCEDURE

procedure

Word jij onze
nieuwe collega?

Toon alle vacatures

ADR Tankwagenchauffeur (CE) - Ploegendienst met extra Schenk-nachttoeslag

ADR Tankwagenchauffeur (CE) - Ploegendienst met extra Schenk-nachttoeslag

Diverse standplaatsen in Nederland beschikbaar | ploegendienst

ADR Tankwagenchauffeur (CE) - dagdienst

ADR Tankwagenchauffeur (CE) - dagdienst

Diverse standplaatsen in Nederland beschikbaar | dagdienst